USD35,65
EURO37,24
JPY0,228900
RUB0,361300
GBP44,06
EURO/USD1,04
BIST10.035,85
GR. ALTIN3.157,19
BTC105.377,04
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Ege Üniversitesi markasına uluslararası bir katkı daha…

Ege Üniversitesi markasına uluslararası bir katkı daha…

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ege Üniversitesi akademisyenleri tarafından hayata geçirilen projeler, uluslararası alanda üniversiteyi tanıtmaya devam ediyor.

Ege Üniversitesinin yürütücüsü olduğu MSCA Değişim Programında yer alan VILLAGE (Virtual Innovative Learning Laboratories for Global Engineering Education) projesi kapsamında Türkiye’de görevli bulunan 4 farklı ülkeden, 6 araştırmacı Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ı ziyaret etti.  

Toplantıda, Ege Üniversitesi proje yürütücüsü Prof. Dr. Özge Andiç Çakır ve Doç. Dr. Fırat Sarsar, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’a projede şimdiye kadar yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Ziyarette,  Slovenya’daki proje ortağı National Institute of Chemistry’den araştırmacı Dr. Matic Pavlin,  Yunanistan SQUAREDEV firmasından Stella Tsovou, Christos Vasilakis, ve Stavros Theocharis, İspanya EOLAS firmasından Luis Manuel Gomez, Italya DIGI Mind Sphere firmasından Viktor Miloshevski de yer aldı.

Dr. Matic Pavlin; proje ortağı olan EMODA (Türkiye) firmasına, 3 aylığına, Stella Tsovou, Christos Vasilakis,Stavros Theocharis ve Luis Manuel Gomez 1 aylığına, Viktor Miloshevski ise 2 aylığına Ege Üniversitesinde araştırma faaliyetlerine katılacak.

Projenin Araştırma Takımı; Türkiye’nin yürütücülüğünde, Azerbaycan, Yunanistan, İspanya, İrlanda, Slovenya, İtalya ve Letonya’dan araştırmacılardan oluşuyor.

VILLAGE projesi kapsamında, mühendislik öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin pandemi sonrası öğretim süreçlerini ve laboratuvar uygulamalarına yönelik ihtiyaçlarını çok disiplinli, çok boyutlu şekilde kültürel bir bağlamda yeniden incelemeyi ve görüşler doğrultusunda yeni öğretim tasarım modelleri için yol haritaları belirleyip, pilot sanal laboratuvar ve öğrenme materyalleri geliştirerek etkili ve sürdürülebilir öğretim modelleri oluşturulması hedefleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gelişmeleri Yakala ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!