USD35,64
EURO37,20
JPY0,228900
RUB0,359600
GBP43,97
EURO/USD1,04
BIST10.104,58
GR. ALTIN3.142,04
BTC102.306,57
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ÇAGEV Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına ‘Sanatla İyileşiyoruz’ Sergisi

ÇAGEV Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına ‘Sanatla İyileşiyoruz’ Sergisi

featured
cagev-cumhuriyetimizin-100-yili-anisina-sanatla-iyilesiyoruz-sergisi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Vakfı (ÇAGEV) tarafından düzenlenen “Sanatla İyileşiyoruz Sergisi”, ilk kez 25 Ekim – 4 Kasım 2024 tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi’nin desteğiyle Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Sergide; Bedri Baykam, Muzaffer Akyol, Serkan Küçüközcü, Mehmet Sinan Kuran, Taner Alakuş ve Dora Tuhan gibi usta ressamların dönüştürdüğü eserler yer alıyor. Sergi, Kasım ayı boyunca farklı noktalarda devam edecek ve projenin amacını ve toplum üzerindeki etkilerini geniş bir kitleye anlatmayı hedefleyen etkinlikler düzenlenecek. Sanatseverler, etkinlik ve sergi takvimini www.sanatlaiyilesiyoruz.org sitesinden takip edebilecek.

Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Vakfı (ÇAGEV), son dönemde ülkemizde ve dünyada yaşanan savaş, deprem ve pandemi gibi olumsuz olayların toplum üzerinde yarattığı ruhsal zorluklara dikkat çekmek amacıyla “Sanatla İyileşiyoruz” projesini hayata geçirdi. Türkiye’nin 100. yılına ithafen başlatılan proje, iş, sanat ve spor dünyasından pek çok tanınmış ismin katkılarıyla hayat buldu. Proje kapsamında Rahmi Koç, İlber Ortaylı, Semahat Arsel, Dursun Özbek, Nebil Özgentürk ve Emirhan Hotiç gibi isimler, “yıkıcılık” kavramından yola çıkarak duygularını tuvale aktardı. Ardından, Bedri Baykam, Muzaffer Akyol, Serkan Küçüközcü, Mehmet Sinan Kuran, Taner Alakuş ve Dora Tuhan gibi usta ressamlar, bu çalışmalara son dokunuşlarını ekleyerek eserleri sanatın iyileştirici gücüyle yeniden yorumladı.

 

Sanatın Gücüyle Geleceğe: Sanat Terapisi ile 10 Bin Çocuğa Destek

Projenin sürdürülebilirliğini sağlamak ve daha fazla çocuğa ulaşabilmek amacıyla sergi sonrası düzenlenecek baloda, sergilenen eserler açık artırma ile satışa sunulacak. Elde edilen gelir ile 12-15 yaş arası 10 bin çocuğa ruh sağlığı taraması yapılacak ve bu taramalar sonucunda psikopatolojik riski yüksek olan bin çocuğa “sanat terapisi” uygulanarak ruh sağlıklarının iyileşmesine destek olunacak.

Sağlıklı nesillerin yetişebilmesi amacıyla ailelere ve çocuklara psikolojik ve pedagojik destek sağlamayı hedefleyen ÇAGEV’in “Sanatla İyileşiyoruz” projesi, edebiyat, müzik, tiyatro ve sinema gibi sanatın diğer dallarını da içine alarak beş yıl boyunca devam edecek.

 

ÇAGEV hakkında:

Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Derneği (ÇAGEDER), 2012 yılında bireysel gönüllü çalışmaların bir dernek çatısı altında daha etkin ve organize bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurulmuştur. 2014 yılında dernek, faaliyetlerini daha kapsamlı bir yapıya taşımak adına Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Vakfı’na (ÇAGEV) dönüştürülerek, ailelerin ve çocukların gelişimi konusunda daha geniş kapsamlı hizmetler sunmaya başlamıştır.

Çocuk Aile Gelişim ve Eğitim Vakfı (ÇAGEV), sağlıklı nesillerin yetişebilmesi amacıyla ailelere ve çocuklara psikolojik ve pedagojik destek sağlamayı hedeflemektedir. Vakfın çalışma alanları; aile ve çocuklara yönelik projelerin yazımı ve desteklenmesi, psikolojik danışmanlık, özel eğitim hizmetleri, kurumsal eğitim programları, seminerler ve grup çalışmaları gibi kapsamlı faaliyetleri içermektedir. ÇAGEV, kendisine iletilen sosyal sorumluluk taleplerine, dil, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin destek vermeyi ilke edinmiştir.

Gerçekleştirilen Projeler : Gençlik ve Eğitim Şenliği (2012-2013), Sağlıklı Nesiller (2012-2014), Kozalar (2014), Gelişim Tarama Projesi (2014-2021), Pırlatan Bal (2017), Bebek Çocuk Ergen Psikoloji Kongresi (2020-2023), Birlikte İyileşiyoruz (2020-2023), Mülteci Destek Projesi (2021),

Yayınlar :  Klinik Görüşmeye Giriş (2018),  Çocuk Ergen Odaklı Klinik Görüşme (2019),  Yetişkin Psikoterapiler Temel Yaklaşımlar ve Teknikler (2021), Vakalarla Çocuk Psikopatolojileri I (2022), Vakalarla Çocuk Psikopatolojileri II (2022)

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gelişmeleri Yakala ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!