USD35,63
EURO36,94
JPY0,229000
RUB0,359700
GBP43,69
EURO/USD1,04
BIST10.011,81
GR. ALTIN3.124,80
BTC104.790,26
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. EÜ’de Multidisipliner Araştırma Grupları Ar-Ge faaliyetlerini sürdürüyor

EÜ’de Multidisipliner Araştırma Grupları Ar-Ge faaliyetlerini sürdürüyor

featured
eude-multidisipliner-arastirma-gruplari-ar-ge-faaliyetlerini-surduruyor.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin öncü araştırma üniversitelerinden birisi olan Ege Üniversitesi, araştırma altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Ege Üniversitesinin araştırma geliştirme ve inovasyon kapasitesini artırarak sürdürülebilir kılmak amacıyla Araştırma Koordinatörlüğü çatısı altında oluşturulan “Multidisipliner Araştırma Grupları” çalışmalarını sürdürüyor.

Multidisipliner araştırma gruplarının önemini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin bilimsel üretkenliğini artırma noktasında, Araştırma Koordinatörlüğümüz kritik rol oynuyor. Farklı disiplinlerden alanlarında yetkin bilim insanlarının ve araştırmacıların bir araya gelerek, güncel ve kompleks sorunlara yenilikçi çözümler geliştirilmeleri önem taşıyor.  Bu araştırma grupları, yalnızca akademik bilgi üretmekle kalmıyor; aynı zamanda başta insanlığın karşı karşıya kaldıkları sorunlar olmak üzere öncelikli alanlara yönelik somut çıktılar ortaya koyuyor. Bu tür multidisipliner yaklaşımlar, disiplinler arası etkileşimi teşvik ederek, geleneksel araştırma sınırlarının aşılmasını sağlıyor. Öğrenciler, araştırmacılar ve öğretim üyeleri arasındaki iş birliği, farklı bakış açılarını ve yöntemleri harmanlayarak daha kapsamlı ve derinlemesine analizler yapma imkânı sunuyor. Bu sinerji, yalnızca akademik çevreler için değil, aynı zamanda toplumsal sorunların çözümü ve sürdürülebilir gelişim hedefleri için de büyük önem taşıyor. Ege Üniversitesi olarak, multidisipliner araştırma gruplarıyla birlikte bilimsel araştırmaların sınırlarını zorlamaya ve topluma değer katmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“Sağlıkta, tarımda, mühendislikte sürdürülebilirlik ve verim artıyor”

Multidisipliner Araştırma Grupları bünyesindeki çalışmaların topluma önemli faydaları olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu gruplar; farklı disiplinlerin bir araya geldiği ve birbirini tamamlayan bir yapıyı oluşturdukları için sağlık, tarım, mühendislik gibi pek çok alanda önemli katkılar sağlıyor. Sağlık alanında, biyoteknoloji, genetik, kimya ve tıp gibi farklı bilim dallarının birleşimi, hastalıkların daha hızlı ve etkili bir şekilde teşhis edilmesine, tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanıyor. Ayrıca, multidisipliner yaklaşımlar sayesinde halk sağlığı, sağlık politikaları ve biyomedikal mühendislik gibi alanlarda da yenilikçi çözümler üretilerek, toplum sağlığını iyileştiren, sürdürülebilir sağlık sistemlerinin oluşturmasına yardımcı oluyor. Tarım ve mühendislik gibi alanlarda ise multidisipliner araştırmalar, verimliliği artırmak, kaynakları daha etkin kullanmak ve çevresel etkileri en aza indirmek adına büyük bir potansiyel taşıyor. Tarımda, bitki biyoteknolojisi, çevre bilimleri ve mühendislik gibi farklı alanlar bir araya gelerek daha dayanıklı ve verimli tarım yöntemlerinin geliştirilmesine katkı sağlıyor. Mühendislikte ise; nanoteknoloji, malzeme bilimleri, bilgisayar mühendisliği ve fizik gibi disiplinlerin birleşimiyle, enerji verimliliği, sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı yeni teknolojiler üretiliyor. Bu sayede hem ekonomik hem de çevresel açıdan daha sürdürülebilir çözümler ortaya çıkıyor” dedi.

         Her alana yönelik  araştırma grupları mevcut

Ege Üniversitesi Araştırma Koordinatörlüğü bünyesinde; Hastane Öncesi Acil ve Afet, BioAgri Innovate Tarımsal Biyoloji, İklim Değişimine Dayanıklı ve Sürdürülebilir Bitki Bazlı Gıda Sistemlerinin Geliştirilmesi, Solaris, ESBAG (Entegre Sağlık Ve Bilim Araştırma Grubu), BioMed INNOVATE , TÜBİTAK 3005, Geleceğin Gıda Teknolojileri, Interdisciplinary Research Group on Digital Learning in Sciences and Humanities, Tekstil-Sağlık-Makina(TekSaMa), Toplanabilme Teorisi, nanoBioSens lab, Suyla, Multiderm, SağTek Rehabilitasyon, Güneş Enerjisi Dönüşüm Sistemleri, EGE AGEM, Bilgisayar Grafikleri, Tarım ve Gıda Ekonomisi, Sürdürülebilir Malzemeler, Girişimcilik ve Eğitim Alanında Yenilikçi Uygulamalar (INNOVEGE), Topoloji ve Uygulamaları, Spor Bilimleri, Fonksiyonel ve Anatomik Akciğer Görüntüleme ve Yapay Zeka, Biyomimetik Mikrosistemler, Bitkilerde Ekstrem Koşullara Uyumun Moleküler Mekanizmaları, Geopes, Endogen, Aptamer Tabanlı Yeni-Nesil Antimikrobiyaller Çalışma Grubu, Quantum Nanostructures, Water and Energy Research Group (Q-NanoWE), Biyofonksiyonel Platformların Tasarım ve Uygulamaları Araştırma Grubu: -Bio -Nano -SURF, Yeşil Horizon: Tarım ve Sağlık Bilimleri (TS-BAG), Hedef Kuantum, Kapalı Alanlarda Bitkisel Üretim Grubu (Ege Sera) ve Digi-Nurse gibi multidisipliner araştırma grupları bulunuyor. Bu gruplar, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün’ün koordinatörlüğünde araştırma geliştirme faaliyetlerini sürdürüyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gelişmeleri Yakala ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!