USD35,65
EURO37,19
JPY0,228700
RUB0,360800
GBP44,00
EURO/USD1,04
BIST10.109,95
GR. ALTIN3.158,42
BTC104.916,21
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Kaspersky Yeni Araştırmasında, Evdeki Akıllı Cihazların Bakımında ve Kullanımında Cinsiyetlere Göre Farkları İnceledi: “Evdeki akıllı cihazların bakımı ve satın alınmasından sorumlu kişiler arasında uçurum var!”

Kaspersky Yeni Araştırmasında, Evdeki Akıllı Cihazların Bakımında ve Kullanımında Cinsiyetlere Göre Farkları İnceledi: “Evdeki akıllı cihazların bakımı ve satın alınmasından sorumlu kişiler arasında uçurum var!”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaspersky tarafından küresel çapta gerçekleştirilen yeni bir ankette, akıllı ev cihazlarının temel dijital alışkanlıklarını, engellerini ve kullanımı araştırıldı.  Anket, evdeki akıllı cihazların bakımı ve satın alınmasından sorumlu kişiler arasında bir uçurum olduğunu ortaya koyuyor. Özellikle, erkeklerin %72’si evlerindeki akıllı cihazları kurarken, kadınların yarısından azı (%47) bunu yapıyor.

Dijital pazar araştırmasına göre, akıllı ev cihazlarının aktif olarak kullanıldığı ev sayısının 2026 yılına kadar 573,7 milyon kullanıcıya ulaşması beklenirken, hane penetrasyonunun ise o yıla kadar yüzde 25.0’a ulaşılacağı düşünülüyor.

Kaspersky’nin geçrekleştirdiği anket sonuçları, ailelerinin akıllı cihazlarıyla daha sık ilgilenenlerin erkekler olduğunu gösteriyor. Bu durum, ev yönlendiricisinden (home router) Wi-Fi ayarlarının değiştirilmesi gerektiğinde veya ağa yeni cihazlar eklendiğinde de geçerli. Erkeklerin çoğu (%75) genellikle bunu yaparken, kadınların yalnızca %50’si bu görevi yerine getiriyor. Bilgisayarlara yazılım ve uygulama yükleme söz konusu olduğunda da durum neredeyse aynı seyirde ilerliyor. Kadınların %47’sine kıyasla erkeklerin %72’si bundan sorumlu olarak görülüyor.

Çocukların dijital alışkanlıklarına ilişkin eğilim ise değişiyor. Araştırma verileri, her iki ebeveynin de çocukların cihazlarda geçirdiği zamanı kontrol etme konusunda eşit derecede istekli olduğunu gösteriyor. Özellikle, erkeklerin %67’si ve kadınların %54’ü küçüklerin cihazlarda geçirdiği zamanı izliyor. 

Kaspersky Tüketici Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı Marina Titova “Akıllı ev cihazları ve çözümleri insanların günlük işlerini önemli ölçüde iyileştirebilir ve kolaylaştırabilir. Her aile, rol dağılımının hangi versiyonunun kendileri için en uygun olduğuna kendisi karar verir. Aynı zamanda, kilit nokta, modern akıllı cihazların ve güvenlik çözümlerinin cinsiyet ve yaştan bağımsız olarak herkes tarafından erişilebilir olması gerektiğidir,” diyor. 

 

Kaspersky uzmanları, tüm akıllı cihazları güvende tutmak ve korumak için aşağıdaki ipuçlarını derledi:

  •  İkinci el akıllı ev cihazları satın almak güvenli bir seçenek değildir. Ürün yazılımları, önceki sahipleri tarafından, kullanıcıların akıllı ev ekosistemleri üzerinde tam kontrol sağlayacak şekilde değiştirilmiş olabilir.
  • Varsayılan şifreyi değiştirmeyi unutmamak da önemlidir. Karmaşık bir şifre kullanarak düzenli olarak bunu güncelleyin.
  • Seri numaralarını, IP adreslerini ve diğer hassas bilgileri gizli tutarak ağınızın güvenliğini sağlayın.  Akıllı cihazlarınızı sosyal ağlarda paylaşmayın.
  • Tüm akıllı ev ekosisteminizi güvence altına almak ve korumak için güvenilir bir güvenlik çözümü oldukça faydalı olabilir.
  • Belirli bir uygulama veya cihaz seçtikten sonra, güncellemeleri ve güvenlik açıklarını yakından takip ettiğinizden emin olmalısınız. Geliştiriciler tarafından sunulan tüm güncellemeleri zamanında yüklemek önemlidir.

 

Kaspersky, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Çin, Meksika, Brezilya, Şili, Rusya, Türkiye, Fransa, Hollanda, Portekiz, Hindistan, Endonezya, Filipinler, Peru, Güney Afrika, BAE ve Suudi Arabistan olmak üzere 21 ülkede 21.645 akıllı ev cihazı sahibi ile nicel çevrimiçi araştırma yapmak üzere Arlington Research’ü görevlendirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Gelişmeleri Yakala ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!